Wie zijn wij

Gebrs. Willard is een familiebedrijf met meer dan 135 jaar aan ervaring en kennis in de woningtextiel- en met name de vloerenbranche. Gebrs. Willard vervult als dé groothandel in woningtextiel tot op de dag een toonaangevende rol op het gebied van ontwikkeling en distributie van allerlei soorten vloeren.

 

Geschiedenis
Het bedrijf is in 1881 opgericht door Jacob Willard. In Laren (Noord-Holland) werd begonnen met een weverij, waar dweilen en koedekken met de hand werden geweven. In 1890 werd gestart met het weven van karpetten. Omstreeks 1935 begon men met de productie van vast tapijt (bouclé- en sisaltapijt) op 100 cm breedte; het toen welbekende Jabo tapijt.

 

Eind jaren zestig werd het mogelijk om kamerbreed tapijt sneller te produceren door de introductie van de tufttechniek. In 1967 werd om die reden besloten door de inmiddels derde generatie Willard (twee broers, vandaar de toevoeging ‘Gebrs.’) om de organisatie te veranderen van een productiebedrijf naar een groothandel met tapijt als kernproduct.

 

De laatste jaren ontwikkelt Gebrs. Willard zich door samenwerkingsverbanden met merkfabrikanten en investeringen in zowel privaat- als projectcollecties tot één van de meest complete groothandels op de woningtextielmarkt. Het familiebedrijf, waar de vijfde generatie Willard inmiddels werkzaam is, staat na ruim 135 jaar nog steeds voor kwaliteit, service, klantgerichtheid en betrouwbaarheid.